Elämää Reikikurssin jälkeen

Olen opetellut sanomaan ei, ja rajaamaan mihin voimiani käytän. Nyt tiedän ja tunnen voimavarani jo melko hyvin, ja olen Reikin myötä oppinut pitämään itsestäni parempaa huolta

"Mitä Reiki on tuonut elämääni yleisesti ottaen? Reiki on tuonut elämääni ennen kaikkea seesteisyyttä, tasapainoa, rauhallisuutta, syvyyttä ja iloa. Kaikenlaista myönteistä energiaa. Se on auttanut minua kohtaamaan asioita avoimemmin ja myönteisemmin.

Olen saanut/joutunut pysähtymään itseni ja elämäni edessä. Mikä on tämän kaiken tarkoitus ja merkitys? Olen tietoisesti alkanut heti ensimmäisen kurssin käytyäni "siivoamaan" kalenteriani turhista menoista ja lisäksi olen aivan konkreettisesti siivonnut myös taloamme, viemällä ylimääräistä ja tarpeetonta tavaraa pois. Ylipäätään pohdin nykyään useasti, mitä todella tarvitsen?

Olen opetellut samalla sanomaan ei ja rajaamaan, mihin voimiani käytän. Innostun nimittäin helposti ja teen asioita aina täydellä sydämellä, mikä ajoittain on kuluttanut omat voimat minimiin. Nyt tiedän ja tunnen voimavarani jo melko hyvin ja olen Reikin myötä oppinut pitämään itsestäni parempaa huolta. Tietysti myös ikä on tehnyt tehtävänsä :)

Olen aina aistinut hyvin ihmisten energioita ja mielialoja, mutta Reikin myötä tunnen ne vieläkin paremmin. Tunnen selkeästi onko joku ihminen "minun ihmiseni" vai kenties ei. Ei sillä, että rajaisin sillä perusteella ihmisiä pois elämästäni, mutta se auttaa jaksamaan ja ymmärtämään heitä paremmin.

Nukun myös nykyään paremmin ja unimaailmani on vilkastunut. Näin aluksi paljon vesiunia ja nykyään näen paljon monenlaisia ja todella selkeitä unia. Vaikka herään välillä, niin uneni jatkuu heräämisestä huolimatta. Muistan unet todella hyvin pääsääntöisesti ja niissä kumpuaa usein asioita menneisyydestäni tai nykyisyydestä.

Muistan Reiki I-kurssin jälkeiset tunnelmat kuin eilisen päivän. Ensinnäkin nukuin todella syvää ja sikeää unta kurssipäivien välisen yön. Liekö olen koskaan nukkunut niin syvästi. Aamulla jäsenet tuntuivat painavilta ja raskailta ja jopa puheen tuottaminen oli hankalaa, kun kielikin oli raskas. Kurssin aikana hikoilin paljon, mikä oli minulle uutta. Kädet tuntuivat kuumilta ja kainalot kostuivat :) Aineenvaihdunta vilkastui selvästi. Aika tuntui pysähtyneen ja pystyin todella hyvin keskittymään hetkeen, mikä ei aina todellakaan ole minulle itsestään selvää. Olo oli heti seesteinen ja luottavainen.

Reikiviritykset tuntuivat voimallisilta, niin henkisesti kuin fyysisesti. Koko kroppani tärisi ja käteni värisivät. Silmien ollessa suljettuna, näin kaksi kirkasta valopalloa, jotka yhdistyivät yhdeksi valopatsaaksi. Näky oli minulle ennen kokematon. Yleistunnelmani kurssilla oli rauhallinen ja levollinen. Ja nämä tunnelmat jatkuivat "selkeänä" noin viikon ajan kurssin jälkeen.

En halunnut katsoa televisiota tai kuunnella radiota saatikka puhua kurssista kenellekään paitsi serkulleni, joka kävi samaisen kurssin. Minulla oli tarve ikään kuin pysähtyä kokemukseni äärelle ja mutustella/tunnustella itseäni ja tuntemuksiani suhteessa Reikiin.

Kaipasin ennen kurssia rauhoittumista ja sitä sain. Aloin tietoisesti rauhoittaa elämääni heti kurssin jälkeen ja otin ns. omaa aikaa itselleni aina iltaisin, Reikitellen itseäni ja lukien kirjoja Reikistä. Reiki on ohjannut minua myös yleisesti henkisempään suuntaan tai paremminkin syventänyt kiinnostustani henkisiin asioihin, ja oman itsen ja muiden hyvinvointiin. Suosittelen lämpimästi kaikille!"

Jutta, Turun seutu

Sivun alkuun