Reiki raskaus ja synnytys

Koko synnytyssalissa oloaikani tunsin mieheni lämpöiset Reikikädet selässäni. Ne toivat minulle lohtua, tukea, turvaa ja kivunlievitystä

"Odotin toista lasta ja synnytykseen oli 5 viikkoa, kun kävin Simon Reiki I-kurssin. Reikistä innostuin, kun olin muutenkin kiinnostunut itseni kehittämisestä ja olin etsinyt vuosien ajan käyttööni kaikenlaisia välineitä, maailmankatsomuksia ja filosofioita. Mieheni kävi Reikikurssin ensin, ja Reiki alkoi tuntua entistä kiinnostavalta kun kotonani asusti kurssin jälkeen aivan muuttunut mies.

Viimeisten viikkojen reikihoidot antoivat itseluottamusta ja uskoa, ja vakuutti kipuja ja särkyjä poistavana ihmeidentekijänä. Reiki rentoutti ja Reikin virran tunteminen koko kehossa oli jatkuvasti valtavan ihanan ihmetyttävää. Ja kuinka taivaalliselta ne ”lämpöiset kädet" tuntuivatkaan.

Kun synnytyssupistukset alkoivat rentouduin ja laitoin kädet kivun kohdalle. Vaikutukset olivat välittömät - kipu katosi, vaikka kohtu supisteli. Supistukset alkoivat yöllä, jatkuivat koko päivän ja kun ei vielä seuraavankaan yön lopulla lasta kuulunut, kyllästyin ja lähdimme synnytysvastaanotolle.

Synnytystilanteessa pyysin ja sain jossain vaiheessa kohdunkaulan molemmille puolille puudutuksen, mutta sen teho loppui parin supistuksen jälkeen siihen, kun kohdunkaula alkoikin aueta kovaa vauhtia. Koko synnytyksen ajan ainoa kivunlievitys oli Reiki. Ulkoisesti kaikki kävi kovaa vauhtia, ja terveen pojan saimme. Koko synnytyssalissa oloaikani tunsin mieheni lämpöiset Reikikädet selässäni. Ne toivat minulle lohtua, tukea, turvaa ja kivunlievitystä.

Ja erittäin tärkeää oli se, että miehellä oli konkreettinen tapa vaikuttaa antamalla Reikihoitoa. Se kohensi miehen itsetuntoa ja toi hänet lähemmäksi - todelliseksi osallistujaksi ja auttajaksi. Ei enää siksi "tyypiksi joka sitten vain vääntelee käsiään" vieressä, kun vaimolla on vaikeaa. Ja vaimona on erittäin helpottavaa kun maailman läheisin ihminen oli apuna. Niin että suosittelen miehille ja tuleville isille Reiki-kurssia!

Synnytyksen jälkeen osastolla toivuin Reikin avulla. Toki kivunlievitykseen halusin ja sain särkylääkkeitä, mutta ne eivät auta toipumaan. Reiki oli tuki ja lohtu tässäkin ja jälleen miehen antamana hoidot tuntuivat tietysti erityisiltä.

Jälkeenpäin ihmettelen, miten olisin ikinä selvinnyt ilman Reikiä. Reikiä annoin myös vauvalle ja voinkin sanoa, että vuorokaudessa ei ollut hetkeäkään, jolloin Reiki ei olisi virrannut. Eikä sellaista päivää ole vieläkään. Reikiin suhtauduttiin osastolla jo avoimemmin, kun sen käyttämisen otin puheeksi.

Oma ulkoinen ja sisäinen ruumiinkuvani muuttui raskauden takia ja Reikin takia. Kumpikin muutti ja muuttaa edelleen omalla tavallaan naisena ja ihmisenä olona. Oma ruumiini on konkreettisesti luomisvoimainen elävää elämää ylläpitävä, ja Reikin virtaus tuntuu aivan yhtä todellisesti. Aivan yhtä Ihmeellisiä ovat uusi syntyvä elämä ja Reiki."

Pia, Tampere

Sivun alkuun