Reikin elämänohjeet

Usuin Luonnollisen parantamisen menetelmän opetukset, onnellisuuden saavuttamisen salaisuudet, henkinen lääke kaikkiin vaivoihin:

Juuri tänään älä vihastu
Juuri tänään älä ole huolissasi
Juuri tänään ole kiitollinen
Juuri tänään tee työsi tunnollisesti
Juuri tänään ole ystävällinen muille

Reikin elämänohjeiden taustaa

Mikao Usui omaksui Reikille eettiset periaatteet Japanin Meiji-keisarin kansalleen antamista elämänohjeista. Usuin tarkoitus oli todennäköisesti tarjota Reiki-oppilailleen vakaa eettinen pohja, jonka avulla syventää työskentelyään Reikin eheyttävän energian kanssa koko elämän tasolla.

On myös esitetty arveluja siitä, että ottamalla hallitsijan kansalleen antamat ohjeet myös Reikin elämänohjeiksi, Usui olisi varmistanut hallinnon myötämielisyyden uutta parantamismenetelmäänsä kohtaa.

Oli miten oli, näiden erittäin järkevien, selkeiden ja maanläheisten elämänohjeiden kanssa riittää jokaisella itselleen rehellisellä ihmisellä varmasti haastetta - vaikka koko loppuelämän tarpeiksi.

Oma tulkintani elämänohjeista

Olen yrittänyt tuoda näitä alunperin käskymuotoisia ohjeita lähemmäs nykyaikaa, jolloin positiivisen ajattelun ja myönteisten vahvistusten (affirmaatioiden) myönteiset vaikutukset jo tunnetaan. Ajatuksillamme ja niiden laadulla on todettu olevan hyvin suuri merkitys hyvinvoinnillemme.

Affirmaatioilla - positiivisilla vahvistuksilla - on mahdollista tietoisella tasolla luoda terveyttämme edistäviä ajatusmalleja. Suomessakin hyvin tunnettu Louise L. Hay on tehnyt elämäntyönsä tekemällä affirmaatio-työskentelyä tunnetuksi.

Seuraavassa olen yrittänyt luoda näiden periaatteiden mukaisen versioni Reikin eettisten periaatteiden sisällöstä:

  • Juuri tänään näen selkeästi vihani ja päästän siitä irti
  • Juuri tänään päästän irti turhasta huolehtimisesta
  • Juuri tänään olen kiitollinen elämän lahjasta
  • Juuri tänään työskentelen rehellisesti kasvaakseni ihmisenä
  • Juuri tänään olen ystävällinen itseäni ja kaikkea elävää kohtaan
Reikin elämänohjeet

Kuva Usui Reiki Hikkein Reikin elämänohjeet-sivulta

Sivun alkuun