Yksinkertaista Reikiä!

Artikkeli on suomennettu sen tekijän saksalaisen Reiki-opettajan Frank arjava Petterin ystävällisellä luvalla.

Reiki-mentelmän perustajalla Usui Senseillä oli ainoastaan neljä vuotta aikaa kehittää Reikin opetuksia ennen ennenaikaista kuolemaansa. Hän alkoi opettaa vuonna 1922 ja hän poistui keskuudestamme vuonna 1926. Alussa hän oli ainoa joka pystyi saattamaan Reiki-menetelmää eteenpäin ja opettamaan Reikiä muille. Vuonna 1923 tapahtuneen Tokion ja sen lähiseudut tuhonneen valtaisan maanjäristyksen jälkeen, Usui joutui kohtaamaan loputtomalta tuntuvan määrän kärsimystä. Tällöin hän päätti opettaa joillekin vanhimmista oppilaistaan kuinka saattaa Reikiä eteenpäin tekemällä Reiki-virityksiä.

Hän valitsi kahdeksan oppilastaan (tässä vaiheessa he olivat kaikki miehiä), ja heidän kanssaan hän vaelsi kuukausien ajan tuhoalueella. Tänä aikana Reiki Ryoho Gakkain entinen puheenjohtajan Koyama Sensein mukaan he antoivat tuhansia ja taas tuhansia Reiki-hoitoja niitä tarvitseville. Näin tieto Reiki-menetelmästä levisi nopeasti kaikkialle Japaniin.

Näiden kuukausien aikana, kun hän sai mahdollisuuden harjoittaa laajasti juuri kehittämäänsä Reiki-menetelmää, hän ymmärsi että paraneminen alkaa aina mielestä. Kun mieli eheytyy ja paranee, niin keho seuraa automaattisesti perässä. Tämän pitäisi olla myös esimerkkinä meille, sillä tästä omakin tiemme eheyteen alkaa.

Yksinkertainen on kaunista!

Opettajani Chiyoko Yamaguchi sanoi kerta toisensa jälkeen, kun häneltä kysyttiin yksityiskohtaisia kysymyksiä Reikistä: "ajattelet liikaa, Reiki on maailman yksikertaisin asia." Kun häneltä esimerkiksi kysyttiin, että kuinka Reiki-hoito tulisi aloittaa, hän laski kätensä jonkin kurssilaisen keholle ja sanoi: "näin hoito alkaa". Sen jälkeen hän irrotti kätensä ja sanoi: "näin hoito loppuu". Hänen näkemyksensä mukaan minkäänlaiset rituaalit eivät olleet tarpeen. Sama päti kysymykseen itsensä suojaamisesta hoitoa annettaessa. "Reiki on yksisuuntainen katu", hän sanoi. "Ei ole mahdollista että hoitaja voisi mitenkään saada itseensä negatiivista energiaa hoidettavasta".

Sen jälkeen kun olin julkaissut kirjan "Reiki, best practices" yhdessä Walter Lübeckin kanssa, joku ojensi minulle tuon kirjan saadakseen siihen nimikirjoitukseni. Ennen kuin huomasinkaan, olin kirjoittanut omistukseksi: "Paras Reiki-tekniikka on sellainen, jonka olet jo unohtanut".

Tästä muistuu mieleeni sananlasku, jonka kuulin aikoinaan Intiassa: "mestarimuusikko särkee soittimensa". Mestarillinen tekniikka ei ole taikakeino, joka voi korjata sellaista joka on rikki. Tekniikka antaa käyttöösi turvaverkon ja itseluottamusta. Kun olet saavuttanut luottamuksen elämään ja itseesi, et tarvitse enää mitään erityisiä tekniikoita.

Frank Arjava Petter

(This article has been translated with the kind permission of Frank Arjava Petter)
Finnish translation: © Simo Ollila 2011 - www.reikikurssit.fi

Sivun alkuun